Nimic nu se pierde, totul se transforma
Nimic nu se pierde, totul se transforma

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Industrială

incdecoindINCD ECOIND este o instituție de interes național si internațional, atașată Ministerului Mediului și Pădurilor, în domeniul cercetării și serviciilor de mediu cu o experiență de peste 30 de ani. Profilul de activitate al INCD ECOIND cuprinde în esență cercetări și servicii în domeniul protecției mediului: cercetare avansată și aplicativă, preponderent experimentală, destinată în special controlului, evaluării, prevenirii, reducerii și combaterii poluării industriale (control poluare, evaluare poluare, tehnologii de mediu, management de mediu și calitate, securitate și sănătate în muncă, consultanță și instruire, formare, evaluare competențe în domeniile sus-menționate, expertize tehnice, asistență tehnică la aplicare). INCD ECOIND dispune de o dotare performantă, de nivel european, cu echipamente de cercetare specifice pentru controlul, evaluarea poluării și realizarea tehnologiilor de mediu în laboratoarele institutului și pe teren. Institutul este permanent preocupat de valorificarea rezultatelor cercetărilor desfășurate, prin transferul acestora către agenții economici/autoritățile publice, parteneri în proiecte, precum și prin diseminarea pe scară largă a rezultatelor de interes (organizare de workshop-uri cu părțile interesate, participare la manifestări științifice interne și internaționale, publicare de articole în reviste de specialitate).

Direcțiile de cercetare legate de domeniul producerii de biogaz sunt: cercetarea aplicativă pentru elaborarea de soluții tehnice de condiționare/prelucrare a nămolurilor chimice/biologice și de valorificare a elementelor utile; condiționare/procesare nămol biologic și chimic cu recuperarea și refolosirea produselor utile. De asemenea, INCDECOIND oferă servicii de analiză și clasificare a deșeurilor și nămolurilor. 

În domeniul biogazului, mai exact al digestiei anaerobe a nămolurilor, institutul a fost coordonatorul unui proiect național în anul 2007: “Managementul durabil în gestionarea și valorificarea nămolurilor organice din stațiile orășenești de epurare – post-tratare a nămolurilor stabilizate anaerob” (NPTT). De asemenea, alt proiect național din domeniu, pe care l-a coordonat a fost intitulat “Biotehnologii integrate cu procedee fizico-chimice pentru epurarea apelor uzate orășenești și tratarea nămolurilor reziduale în scopul reutilizării acestora” (BIOCHEM, 2005-2008).  

Contact

  • Telefon:  021 410 67 16 / 021 410 0575 / 0744 795 787
  • E-mail:  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.   ,  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
infomediu incdecoind iprochim-sa s qcoaqua consortiuvilcelele eres eurosun geoconsulting biothenol incdmtm
dbioro inma biocombustibili camera-de-comert cciacl upb urban rostef

AGEUR PETRUS

goldmark
technoinstrument