Nimic nu se pierde, totul se transforma
Nimic nu se pierde, totul se transforma

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice

incdsbInstitutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Științe Biologice (INCDSB), aflat în coordonarea Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică, este organizat si funcționează în condițiile prevăzute de HG nr. 2082/24.11.2004. Ca centru de excelență în domeniul Științelor Vieții, INCDSB promovează cercetări fundamentale și aplicative în domenii de vârf precum: biologia celulară și moleculară, biotehnologie, biodiversitate, bioanaliză și bioinformatică.

În INCDSB se desfășoară activități în următoarele arii de competență științifică: Biologie celulară și moleculară, Biotehnologii, Biomateriale, Bioanaliză, Taxonomie și Ecologie si utilizarea durabila a resurselor. Institutul a desfășurat activitate în domeniul biocombustibililor, prin coordonarea unui proiect transfrontalier din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Proiectul a avut titlul “Sursa comună de dezvoltare sustenabilă a zonei de cooperare transfrontaliere” (BIOFUELS, http://biofuels.dbioro.eu/) și avut drept obiectiv crearea unui suport pentru dezvoltarea durabilă a zonei transfrontaliere Giurgiu-Ruse, creșterea avantajelor comparative și reducerea dezavantajelor prin promovarea obținerii și utilizării biocombustibililor având drept impact preconizat întărirea cooperării dintre cercetare și IMM-uri și în special creșterea stabilității sociale și dezvoltării economice din regiune.

Contact

  • Telefon: 021 220 77 80 / 0735 010121
  • Fax: 021 220 76 95
  • E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
infomediu incdecoind iprochim-sa s qcoaqua consortiuvilcelele eres eurosun geoconsulting biothenol incdmtm
dbioro inma biocombustibili camera-de-comert cciacl upb urban rostef

AGEUR PETRUS

goldmark
technoinstrument