Nimic nu se pierde, totul se transforma
Nimic nu se pierde, totul se transforma

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării

incdmtmInstitutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării (INCDMTM) este subordonat Ministerului Economiei și are ca obiect de activitate principal cercetarea ştiinţifică (atât fundamentală, cât şi aplicată) şi dezvoltarea tehnologică în domeniul mecanicii fine şi al mecatronicii. Institutul oferă facilități de micro-nanotehnologii și micro-nanositeme avansate specifice domeniului cu aplicabilitate in mediul industrial inteligent. De asemenea, INCDMTM se concentrează pe elaborarea şi perfecţionarea tehnicilor de măsurare. INCDMTM este o instituţie de elită a ştiinţei româneşti, cu profil unic din România şi unic lider al domeniului HIGH-TECH de Mecanică Fină, Mecatronică, Integronică, Adaptronică, Robotică şi Tehnica Măsurării Inteligente, care integrează în strategia sa viitoare pe termen mediu şi lung, noile tendinţe ale domeniilor avansate pe plan european şi mondial.

INCDMTM Bucureşti are activitatea principală conform codificării CAEN 7219: “Cercetare şi dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”.

O dată cu integrarea României în Uniunea Europeană, Institutul are ca obiectiv strategic de asemenea participarea la cât mai multe competiţii europene şi, implicit, câştigarea cât mai multor proiecte. Nu în ultimul rând, activitatea INCDMTM este axată pe un management al calităţii eficient. Institutul desfășoară activități pentru atingerea principalelor obiective ale Strategiei Naționale și Europene de Cercetare. De asemenea, urmărește convergența domeniilor micro-nanotehnologice și transformarea institutului într-un “Pol Tehnologic”cu mare vizibilitate internă și internațională.

Eforturile cercetătorilor INCDMTM vizează cercetarea fundamentală și industrială, dezvoltări tehnologice, tehnice și economice cu aplicabilitate națională și internațională, toate cu privire la domeniul de mecatronică, integronică, adaptronică, robotică şi tehnica măsurării inteligente.

Principalele activităţi desfăşurate de INCDMTM sunt:

  • elaborarea de tehnici de măsurare mecatronică şi inteligentă;
  • producerea aparatelor de măsurat pentru mărimi neelectrice;
  • realizarea de instrumentar medical;
  • dezvoltarea de aparate de investigaţie şi analiză;
  • producerea de aparate de cercetare ştiinţifică şi de laborator;
  • realizarea de produse specifice de micro-mecanică, mecatronică şi robotică.

Contact

  • Telefon: 021 252 3068 / 69
  • Fax: 021 252 34 37
  • E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
infomediu incdecoind iprochim-sa s qcoaqua consortiuvilcelele eres eurosun geoconsulting biothenol incdmtm
dbioro inma biocombustibili camera-de-comert cciacl upb urban rostef

AGEUR PETRUS

goldmark
technoinstrument